Els Telecos signem el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de l'Ajuntament de Barcelona

barcelona sostenible banner

Una trobada al emblemàtic Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona que escenifica l’adhesió del COETC i diverses entitats del món del comerç , gremis, altres col·legis professionals i empreses a la xarxa Barcelona + Sostenible.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, han presidit al Saló de Cent de l’Ajuntament, l’inici del programa Comerç + Sostenible amb l’acte de signatura del Compromís per la Sostenibilitat per part d’entitats del món del comerç i l’empresa.


El programa Comerç + Sostenible promou la millora de la sostenibilitat del sector comercial a través de bones pràctiques ambientals i socials com: estalvi d’energia, prevenció i gestió de residus, reducció del consum d’aigua, mobilitat sostenible, consum responsable i compromís amb la comunitat.

Els àmbits principals d’actuació que prioritza el programa Comerç + Sostenible són:
- Estalvi d’energia
- Prevenció i gestió de residus
- Reducció del consum d’aigua
- Mobilitat sostenible: mercaderies, treballadors, clients
- Consum responsable: productes comercialitzats i d’autoconsum
- Compromís amb la comunitat: implicació en projectes socials, atenció a les persones amb necessitats especials, contractació responsable

El Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 és un projecte compartit i un marc de referència per a totes les organitzacions ciutadanes que vulguin contribuir a la millora de la sostenibilitat. El Compromís es plasma en un document de valor estratègic i voluntat inspiradora que estableix 10 grans objectius, cadascun amb 10 línies d’acció, en horitzó 2022.

Un dels principals valors del Compromís és la responsabilitat compartida. Els signants intercanvien informació, comparteixen resultats, cooperen entre si i participen d'un procés d'aprenentatge i canvi col·lectiu. Cada vegada són més els projectes en què col·laboren diversos signants.

Per a obtenir més informació de les avantatges que la adhesió al compromís ciutadà et pot comportar com a professional consulta les següents sites:

https://lameva.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/comerc-sostenible/tags/page/recursos-targetes-verdes

https://ajuntament.barcelona.cat/comerc/ca/tens-un-comerc/ajuts-i-subvencions

www.barcelona.cat/comercsostenible