El COETC present a la cimera internacional de les ciutats intel·ligents: SCEWC

El Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació Catalunya (COETC) ha participat un any més a la cimera mundial Smart City Expo World Congress celebrat a Barcelona del 15 al 17 de novembre.

Els enginyers de telecomunicació representats pel COETC han pogut obrir-se al món de les smart cities de manera més global, no només en el plànol tècnic, sinó que també en el de la gobernança intel·ligent i ciutadania digital. Alhora, han format part de l'esdeveniment més important dins de la indústria de les ciutats intel·ligents.

Amb aquesta acció el COETC  ha anat més enllà del merament tecnològic perquè els professionals de la telecomunicació tinguin presència en aquest àmbit i liderin la transformació digital. Com parthner institucional de l'esdeveniment aquest any s'han posat tots els esforços perquè els enginyers de telecomunicació aprofitessin l'oportunitat professional que dóna estar present en aquest cim internacional. La iniciativa ha ofert una trobada professional, institucional i social per generar noves idees, crear xarxes, compartir experiències i crear nous tractes de negocis en el context del creixement urbà tenint sempre presentis el desenvolupament tecnològic i el transport.

big IMG 6587

Les xifres avalen a Smart City Expo World Congress que ha experimentat un increment del 30% del nombre d'expositors presents, amb un total de 591 (inclòs el Col·legi), acollint representants de 600 ciutats i un total de 16.688 visitants. A més, un 55% dels visitants internacionals, que han pogut compartir experiències, descobrir les últimes solucions disponibles i aprendre dels 420 speakers que han participat al congrés.

El Congrés ha abordat els temes més importants al voltant de les ciutats intel·ligents a través d'un programa estructurat en sis eixos: Governabilitat, Economia, Societat, Sostenibilitat, Mobilitat i Dades i tecnologia. L'edició 2016 de SCEWC ha tingut un enfocament especial en els ciutadans i les diferents iniciatives que s'estan duent a terme a tot el món per dotar de més serveis a les persones que viuen en les metròpolis i fer que aquests llocs siguin més humans.

Per primera vegada el COETC consta d' estand en SCEWC.

En aquesta ocasió el COETC ha comptat amb un estand a SCEWC que ha ofert a diferents pymes dirigides per joves emprenedors enginyers de telecomunicació perquè ells presentessin les seves iniciatives, projectes, productes o serveis al voltant de les smart cities i del IoT. L’ estand ha tingut molt bona acollida perquè ha facilitat la presència, per primera vegada, a aquestes empreses en un esdeveniment Internacional de primera magnitud. 

DSC 2484 redudica

Els col·legiats expositors estan satisfets amb la seva participació, ja que han pogut fer xarxa de contactes i obrir noves oportunitats de negoci. En paraules de Paula Agregán de Cenvalsa, col·legiada participant en l’estand “estar aquí és una molt bona forma de promocionar-te, fas molts contactes i a qualsevol empresa li agradaria estar aquí”. Per la seva banda, Pablo Alarcón de Proinova, un altre dels participants va subratllar que “l'opció que ens va donar el col·legi no la podíem deixar passar”.

Una altra de les empreses que ha tingut molt èxit a l’estand és Secmotic Innovation, que presentava un pany intel·ligent, segons el seu CEO Carlos Corrales: “Des que sóc col·legiat és la iniciativa que més m'ha servit, ha estat espectacular aquesta fira, hem fet potencials clients i molts contactes d'empreses que volen col·laborar amb nosaltres per desenvolupar solucions”.

Els enginyers de telecomunicació donen valor a les invitacions que ha distribuït el COETC.

El COETC valora positivament l'acolliment que el col·lectiu ha tingut vers la iniciativa de facilitar més de 150 invitacions perquè els enginyers de telecomunicació tinguin accés a aquesta trobada internacional SCEWC celebrat anualment a Barcelona. Cada any són més els que demanden entrades per accedir a la fira i al congrés. Aquest any 2016 el col·legi ha distribuït totes les invitacions que tenia disponibles.

Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar la participació del col·lectiu en actes de rellevància internacional i a més, contribuir al seu desenvolupament professional.