Slider

 

 

El Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació promou l’excel·lència i premia el talent a l’ entrega dels Premis Enginyers de Telecomunicació.

El passat divendres 22 de juny va tenir lloc l’entrega dels Premis als Millors Projectes Fi de Carrera, Treballs Fi de Màster, Tesis Doctorals i Millors Trajectòries Acadèmiques a l’Enginyeria de Telecomunicació en  l’Institut de l’Enginyeria d’Espanya, i en ella participaren els patrocinadors, premiats, familiars i personal acadèmic

Foto de familia amb els premiat, patrocinadors i escoles universitàries d'enginyeria de telecomuniació.

El Col·legi Oficial d’Enginyers  de Telecomunicació i l’Associació Espanyola d’Enginyers de Telecomunicació promouen l’excel·lència amb aquests guardons, que aquest any celebren la seva edició número 38, amb la finalitat de reconèixer el treball investigador i l’esforç innovador d’aquests joves. Concorren en aquesta convocatòria 34 Universitats que imparteixen el màster universitari en Enginyeria de Telecomunicació a tota Espanya.   

El Col·legi i l’Associació tenen un ferm compromís amb l’excel·lència en la formació dels enginyers de telecomunicació i el treball i implicació de les universitats i els seus professionals. Per tot això, compten amb les principals empreses del sector, per a servir d’enllaç entre la formació acadèmica i el desenvolupament professional en diferents empreses i entitats. Cadascuna de les entitats patrocinadores aporta el seu nom als premis que es lliuren (Adeslas, Airbus Defence & Space, Altran, Asisa, Sabadell Professional, Caja de Ingenieros, Ericsson, Fermax, Ficosa, Telefónica Fundación, HisdeSAT, Hispasat, IBM, in-nova, Isdefe, Orange, Reintel, Teltronic y Ubica). Aquests premis son un nexe important entre el món acadèmic i l’empresarial on el pont són el Col·legi i l’Associació. 

  

Carla Solís, Premi COIT-AEIT al Millor Treball Fi de Màster en Gestió, Economia i Regulació de les Telecomunicacions,vabrindar unes paraules en les que va destacar que: “Les iniciatives del COIT i de l’ AEIT són importants per facilitar el desenvolupament dels enginyers de telecomunicació novells. Aquestes entitats desenvolupen una tasca molt important, ser l’engranatge, entre el món acadèmic i el món empresarial, per a acompanyar-nos en aquesta evolució”.

Teresa Blasco, directora de Relacions Institucionals de Fundació Telefònica va oferir unes paraules en nom dels patrocinadors destacant la importància d’estar present en l’esdeveniment premiant l’excel·lència i l’esforç dels enginyers de telecomunicació: “Totes les empreses utilitzem les tecnologies de la informació i telecomunicacions, eix principal d’aquests premis, totes estem convençudes de l’èxit de participar en la promoció de la vostra capacitat d’innovació, posant els medis per a fomentar la vostra creativitat des de tots els àmbits.”

20180622 Foto 2 38 Premios COIT L’acte va retre homenatge    als joves enginyers de      telecomunicació premiats    que van recollir el seu guardó (que compta amb dotació econòmica) en un acte entranyable que reconeix l’esforç i el talent destacant la innovació i la    investigació.
Foto de família dels guardonats en la 38 edició dels premis COIT-AEIT d’Enginyers de Telecomunicació.  

Els Premis Enginyers de Telecomunicació, en xifres

En total s’han concedit un total de 29 guardons, assignats de la següent manera:

 15 premis als Millors Projectes Fi de Carrera i Treballs Fi de Màster

 10 premis a les Millors Tesis Doctorals

  4 premis a les Millors Trajectòries Acadèmiques 

En aquesta edició hem comptat amb el suport de 20 empreses i institucions patrocinadores.

S’han concedit entorn a 40.000 euros en premis repartits entre les 29 categories d’aquesta edició.

El Jurat ha estat integrat pels directors i responsables del Màster universitari en Enginyeria de Telecomunicació (màster habilitant) que han avaluat els Projectes Fi de Carrera i Treballs Fi de Màster, Trajectòries Acadèmiques i Tesis doctorals i han seleccionat als guanyadors entre més d’un centenar de candidatures presentades en aquesta edició corresponent a l’any 2017. 

En aquesta ocasió s’han presentat un total de 34 centres participants (Universidad de Granada, Universidad de Jaén, Universidad de Málaga, Universidad de Sevilla, Universidad de Zaragoza, Universidad de las Palmas de Gran Canaria, Universidad de Cantabria, Universidad de Castilla la Mancha, Universidad de Valladolid, Universidad de Salamanca, Universitat Autónoma de Barcelona, Universitat Politécnica de Catalunya, Universidad Ramón Llull-La Salle, Universidad de Alicante, Universidad Miguel Hernández, Universidad Politécnica de Valencia, Universitat de Valencia, Universidad de Extremadura, Universidad Pública de Navarra, Universidad de Navarra, Universidad de Vigo, Universidad Alfonso X el Sabio, Universidad Autónoma de Madrid, Universidad Carlos III de Madrid, Universidad de Alcalá, Universidad Europea de Madrid, Universidad Politécnica de Madrid, Universidad Pontificia Comillas, Universidad Rey Juan Carlos, Universidad de Deusto, Universidad del País Vasco, Universidad de Oviedo, Universidad Politécnica de Cartagena i University In Stockholm). 

Els enginyers de telecomunicació de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de la Universitat de Málaga han estat els més guardonats amb un total de sis premis, seguits dels de la Universitat de Alcalá amb 4 premis. 

S’han presentat un total de 115 candidatures entre Tesis doctorals (39), Projectes Fi de Carrera i Treballs Fi de Màster (56) i Trajectòries Acadèmiques (20). 

Dels guanyadors, el 30% han estat dones i el 70% homes. 

S’ha contat amb un total de 303 avaluadors, professors universitaris, que han realitzat un total de 1.967 avaluacions. 

El Col·legi i l’ Associació, compromesos amb la societat 

El Col·legi i l’Associació contribueixen al desenvolupament de la professió dels enginyers de telecomunicació de forma col·laborativa i consensuada. Aquests premis de caràcter anual son un reflex més d’això. El treball que desenvolupen les entitats serveix de base a totes les contribucions que el Col·legi i l’Associació realitzen sobre aquestes matèries davant de l’Administració i la resta d’agents representatius del sector. 

Des del Col·legi i l’Associació busquem posar a disposició de diversos sectors (política, sanitat, indústria, infraestructures…) tots els beneficis que l’Enginyeria de Telecomunicació pot aportar, donat que aquest és el fi que perseguim: contribuir a crear un món millor.

Tota la informació la pots trobar als següents enllaços:   

 Guanyadors de la XXXVIII edició dels Premis COIT/AEIT

  Reportatge fotogràfic de l’entrega de premis

  Vídeo entrega de premis