Slider

 COETC LOGO CAT

“Espanya, líder Europeu en Fibra Òptica”

Les pròximes investigacions internacionals en temes de xarxes òptiques haurien d’orientar-se a l’usuari.

La Societat del Gigabit generarà reptes, desafiaments i oportunitats que hauran de resoldre els professionals que desenvoluparan la professió d’Enginyer de Telecomunicació.

 Enginyers Telecomunicacio-78Enginyers Telecomunicacio-14

 

Enginyers Telecomunicacio-27 

El Col·legi Oficial d’enginyers de Telecomunicació Catalunya (COETC), commemora el Dia de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació i contribueix a les accions de promoció internacional de la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU). En el seu acte central, celebrat a Barcelona ha comptat amb la col·laboració de la Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) i el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC).

“Espanya, líder Europeu en Fibra òptica” va ser una de les principals conclusions d’un acte que es va centrar en temes regulatoris i tècnics de les xarxes de fibra òptica i com les mesures preses a Espanya han contribuït al fet que el nostre país sigui pioner i model de referència a la UE. Espanya, en referència al desplegament de la seva xarxa Òptica està a nivell top de països com Corea i Japó, van destacar Daniel Ollé, Subdirector de la Subdirecció Tècnica de la Direcció de Telecomunicacions i del Sector Audiovisual de la CNMC i Diego Otero, Subdirector d’Anàlisi de Mercats de la Direcció de Telecomunicacions i del Sector Audiovisual de la CNMC.

Segons el Centre Tecnològic de Telecomunicació de Catalunya (CTTC), les pròximes investigacions internacionals en temes de xarxes òptiques s'haurien d'orientar a l’usuari, perquè la societat digital pogués oferir millors serveis als consumidors. Josep María Fàbrega va destacar que avui en dia les xarxes òptiques són troncals. Són les xarxes que suporten totes la resta de tecnologies, és a dir “la Intel·ligència Artificial no seria possible sense estructures troncals com la fibra òptica”.

“Cap a la societat del Gigabit” és el repte que se’ls planteja als països en els pròxims anys. Aquesta propera societat del Gigabit, potentment connectada, generarà reptes, desafiaments i oportunitats que hauran de resoldre els professionals que desenvolupin la professió d’enginyer de Telecomunicació. La capacitació digital serà clau en un futur mercat laboral. Els temes professionals, d’oportunitat i adaptació i la identificació de les necessitats de capacitació digital i cognitiva dels ciutadans digitals foren tractats per Sonia Castillo, Luís Gil i Jose María García, membres del Grup de treball de polítiques públiques i de regulació del COIT, que van presentar l’informe “Hacia la Sociedad del Gigabit: luces y sombras” respecte a les necessitats socials que els ciutadans digitals requereixin per a una correcta formació per a la capacitació i desenvolupament en les societats digitals del futur.”, que està disponible a la pàgina web www.coit.es

Els objectius estratègics per als pròxims anys a la UE, es fonamenten en un mercat digital únic i una potent connectivitat. Els operadors hauran de desenvolupar estratègies tècniques i les administracions públiques i les institucions hauran de desenvolupar accions reguladores i socials per a què entre tots puguem aconseguir una autèntica societat digital.

La commemoració del DMT contribueix a fer que es coneguin millor les possibilitats que poden brindar Internet i altres tecnologies de la informació i les comunicacions a les societats i economies, perquè es puguin reduir la bretxa digital existent a l’accés a les tecnologies de la informació i les comunicacions al món, específicament a les telecomunicacions i Internet. La generació de plans d’acció i polítiques farà que les telecomunicacions siguin més democràtiques i redundin en una societat també més democràtica.

Amb la col·laboració de:

 

                                         d1521227d3c730c85f10a75e5eb08587